Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει κ φωτιά…



Πολλά τα σενάρια για επαναφορά της δραχμής. Όλο και πιο έντονη η υποψία ότι στο νομισματοκοπείο του Χολαργού έχει αρχίσει ήδη η παραγωγή δραχμών.
Τα μέσα ωστόσο και κυρίως οι εφημερίδες, προσπαθούν να διαψεύσουν αυτά τα σενάρια κάνοντάς (ρεπορτάζ) στον χώρο του νομισματοκοπείου διαβεβαιώνοντας το κοινό ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Κάποιος άλλος έγραψε (Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, π.χ. εκτίναξη του δημοσίου χρέους σε δραχμές καθότι η ισοτιμία θα ήταν διαφορετική από εκείνη που μπήκαμε στην ΟΝΕ. κτλ. Όμως το πράγμα φαίνεται ότι πάει να ξεφύγει αν αναλογιστούμε τις εκκλήσεις κάποιων τραπεζιτών προς τη στήλη για επίσημες τοποθετήσεις και διαψεύσεις)
Και σκέφτομαι εγώ με το φτωχό μυαλό μου…. Για να ξαναγυρίσουμε στην δραχμή θα πρέπει προφανώς να πτωχεύσουμε ως χώρα…( δεν έχει νόημα να γυρίσουμε στη δραχμή αλλιώς…) άρα το δημόσιο χρέος θα παραγραφεί… (πιο το νόημα αγαπητέ συνάδελφε να μας ανησυχεί το δημόσιο χρέος?)
Και δεύτερον μου ακούγεται πολύ λογικό οι τράπεζες να θέλουν να αποσιωποιηθεί το θέμα της πιθανής πτώχευσης, γιατί κάθε νοήμον άνθρωπος που θέλει να σώσει της καταθέσεις του, πολύ απλά θα τις μεταφέρει σε τράπεζες του εξωτερικού..(πράγμα που δεν συμφέρει καμία τράπεζα, ιδιωτική ή μη.)
Εγώ μπορεί να μην έχω αποδείξεις για τις ενέργειες του νομισματοκοπείου, (παρόλο που μου φαίνεται πολύ λογικό και έχει πάρει και κάτι το αυτί μου..) ωστόσο κάτι τέτοια δημοσιεύματα με κάνουν να πιστεύω πως κάποιοι έχουν τους λόγους τους να μας αποκρύπτουν την αλήθεια και να θέλουν να μας παραπλανήσουν με αληθοφανή κείμενα και ρεπορτάζ, που αν τα καλοπροσέξει κάποιος θα δει ότι χωλαίνουν λίγο…

2 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείς Ιωάννα.Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε στη δραχμή.Ούτε μια στο εκατομμύριο.Πιο πιθανό είναι να αποκτήσουμε δολάριο αντί για ευρώ παρά να γυρίσουμε στη δραχμή :P.

    ΑπάντησηΔιαγραφή