Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙ» ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟY




Ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος αρσενικού και θηλυκού τοποθετημένος σε μια εποχή επίσης έντονων συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών.


Από την Παρασκευή 8 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011


Η επέμβαση και η αλλαγή του Μάρμπερ είναι ότι μεταφέρει τη δράση της τραγωδίας του Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», από την κουζίνα ενός αρχοντικού στη Σουηδία του 1888, όπου διαδραματίζεται το πρωτότυπο, στην κουζίνα μιας αριστοκρατικής έπαυλης στα περίχωρα του Λονδίνου στις 26 Ιουλίου του 1945, τη βραδιά που το Αγγλικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις πρώτες μετά τον πόλεμο εκλογές με μια σαρωτική νίκη σ’ ολόκληρη την Αγγλία που έμεινε στην ιστορία.


Ο Μάρμπερ ακολουθεί την πλοκή του πρωτότυπου, με τα πρόσωπα να παραμένουν τα ίδια, ενώ ο άξονας του έργου, μεταφέρεται σ' ένα περιβάλλον φορτισμένο πολιτικά. Η Ευρώπη βρισκόταν στον μεταπολεμικό αναβρασμό του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Αγγλία ήταν στα πρόθυρα επανάστασης με τις λαϊκές μάζες να έρχονται απειλητικά στο προσκήνιο. Έτσι η μεταφορά της χρονικής συνθήκης κάνει την πλοκή και το έργο να παίρνει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου